fredag 17. juli 2015

Reisebrev dag 6

Mornmorn.

Dagen startet som den alltid gjør her nede. Begge beina på bakken og sjekke at syklene står der dem ble parkert.

Frokost på hotellet, med en hotel-manager som likte å loffe rundt i gangene i partypants og snike i kjøleskapet på nattetid. (Basert på egne opplevelser og sett med egen øyne).Å komme seg til hotellet var forsåvidt greit. Veien gikk gjennom smale smug, gjennom fortauskafeer og nesten gjennom parken også. Men vi fant fram og fant oss parkering. Vi kjørte fra Orange og til Grotte Thouzon.  En stalagmitt/stalagditt/stalagvårt grotte med fantastiske skulpturer laget av naturen selv.
Derfra gikk turen videre mot Marseille, ikke noe fast punkt enda å kjøre mot men vi skulle i hvertfall dit.
Hadde sett "portvokterdama" på bilder tidligere og ville gjerne dit.

 Vi havnet i feil fil i forhold til hva jeg hadde tenkt, men vi fulgte den filen litt til og jaggu ble det riktig alikevell :-D der stod det noe om port på ett skilt, men pokker. Det viser i feil retning. AINA!! Bytt fil,  følg på. Vi skal denne veien... Hææææ??? Skal vi ikke dit vi skal?
Jooo,  men det blir denne veien..

And Lord behold,
der var dama på kaia, sjøen, salt i lufta.
Juhuu vi har nådd kysten.


Litt knipsing må til og vi vil bade.

Vi bestemmer oss for å kjøre videre mot Nice på D559 langs kysten og opp på fjellet mot Cassis der vi slumpet litt i kryss her og der og vips så var vi jaggu på STRANDA!!!Og herre min skaper så godt det var å senke sitt legeme i det middelhavske vann.

Gjorde godt for kropp og sjel.

Men vi måtte jo ha en plass å sove, for det har vi ikke ordnet enda.

Hmmm. Hotels.com appen måtte til pers igjen. Finne ett hotell med ok standard langs ruta mot Nice, no problem.
La Rotonde dukket opp, og vi gikk for den. Viste seg å være ett godt valg ;-)

Veiene til La Ciotat er mange (ihvertfall 2 som jeg vet om) motorvei med bomstasjon eller fjellveien uten bomstasjon.

Vi gikk for det siste og kjørte Route des Cretes, anbefales på det sterkeste. Utsikta fra toppen var magisk. Ble en liten fotoshoot på kanten av stupet før vi kjørte videre.Veien ned var like morsom som opp, og plutselig var vi midt i bykjerna.

Hotellet ligger i hjertet av landsbyen, med egen innedørs parkering for gjester. Gangavstand ned til havna med yrende liv på kveldstid med utallige fortauskafeer og restauranter. Markedsboder var det også flust av.Dagen ble avsluttet med en 3 retters middag akkompagnert av en flaske hvitt fra Cassis, nærmest produsert i bakgården av restauranten og du kunne nesten smake de grove trælete henda til bonden som hadde plukket druene, og kjenne duften av den jomfrua som hadde velsignet årets avling.

Deilig avslutning på en perfekt dag, med det perfekte selskap <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar