torsdag 16. juli 2015

Reisebrev dag 5

Startet dagen i 7 tiden men var ikke avgårde før nærmere 9. Tok litt tid å pakke sammen og stroppe fast på syklene. Når det det var gjort vendte vi nesa mot Valreas hvor det skulle være markedsdag etter hva vi kunne skjønne ut fra reisehåndboka. Veien dit gikk på småveier parallelt med motorveien første biten så skar vi innover i periferien. Første stopp var Crest.
Der besøkte vi ett slott/borg som het La Tour. Det var blitt bygd om gjennom flere århundrer og ble ferdig i 1394 slik det står nå.

Morsomt å få se slike i virkeligheten og ikke bare på film og tv.

Det var faktisk lov å klatre helt opp i øverste tårnet for å nyte utsikten, og det er vel ikke vanskelig å gjette hva vi gjorde da ;)

Etter Crest fortsatte vi mot Valreas og etter ankomst der måtte vi skuffet konstatere at vi var litt for sent ute. Kanskje ikke mer en 30 minutter men alt var mer eller mindre pakket sammen.


 Ok, tenkte vi.
Plan b : Vaison les Romains, en romersk landsby.
Der fant vi ikke helt ut hvor vi skulle så det ble shopping på ett lokalt kjøpesenter.
Piknik, det måtte vi ha. Men hvor?


Kjapp titt på kartet, heey. Mount Ventoux ligger ca 40 min unna. Skal vi dra dit? Jaaaaa, kommer det fra Aina. Hoppla opp på syklene og sette avgårde. Tanken var å finne en grønn lunge vi kunne slappe av i og lunsje litt.

Valget falt på rasteplassen ved foten/starten av klatringa opp Ventoux. Med kilde som kom ut av fjellet fikk man slukket tørsten sin og flotte benker rundtforbi og en dam med ender og småfisk. Top Notch :)

Kjøringa opp fjellet startet greit, helt til jeg ser nødblinken til Aina i speilet.
Hva skjer? Er det noe galt? Stopper og kjører tilbake til henne.
Sykkelen stoppa og ei rød lampe dukka opp sier hun.
Ok, den er grei. Tålte ikke den bratte stigningen, blandet med høy temp og litt rolig tempo. En liten pause sånn ca halvveis til toppen var ikke noe problem. 10 min etter var vi avgårde igjen og kunne til slutt sjekke inn på Mount Ventoux, 1912 moh.

Derfra gikk det straka vegen mot Orange hvor vi hadde booket hotellrom før vi reiste fra Valence. Rommet er helt greit, senga er fra tidlig 1800 tall, dusjen har vel sett sine glansdager den også. Men vi får hva vi betaler for så vi klager ikke ;)

Pizza til middag akkompagnert av øl som gikk ned på høykant. Og til dessert ble den en hvit og en rød vin fra ett av de lokale vinpdrodusentene.

Og med det sier jeg god natt. For her skal morgendagen planlegges ;)

1 kommentar:

  1. Ser dere har en flott tur. Vi ønsker dere alt godt på turen videre.
    Klem

    SvarSlett