tirsdag 28. juli 2015

Reisebrev dag 16

I dag var vi faktisk tidlig oppe.
Frokost inntatt og på sykkelen før kl 0800.

Det ble bestemt at nå skulle vi hjem.

Kartsjekken viste at vi var rett i overkant av 1300 km hjemmefra om vi kjørte til Rostock og tok ferga derfra til Gedser i Danmark.

Så sagt så gjort.

Ut på motorveien igjen, i dag var været bedre.
Litt mindre vind men med litt yr her og der. Ikke noe som plaget oss nevneverdig.

Ikke mye skjedde på denne etappen. Kjøre, stoppe, fylle, kjøre, stoppe, fylle, spise, kjøre, stoppe.


Vi spiste kilometervis med asfalt på denne etappen.

Plutselig stoppet trafikken opp på Autobahn, og da snakker vi 120 km/t + til 0 på kun få meter.
Hva grunnen til dette var er usikkert men vi antar at det var slike flaskehalser med av- og påfarter som gjorde folk svimle og uvel.

På med nødblinken og bane seg vei gjennom køen, de aller fleste bilistene laget en "gate" til oss slik at vi hadde god plass til passering. Men det fantes ett og annet utskudd som sperret veien for oss med litt nevehytting dann og vann.

Men alt gikk bra her, sjekket gps'en og ser at den har endret ruta pga melding om kø. Om vi unnlot å svinge av mot Rostock på neste avfart og heller kjørte rett fram og tok av mot en landsby lengre unna ville vi spare 2 timer.

Oh yes, gjett om vi gikk for den veien da :)

Etter å ha kommet til landsbyen viste det seg at det var flere enn oss som hadde valgt samme ruta, for her var det også kø. Ok, på med nødblinken igjen og kjøre forbi der det gikk an.

Det skal sies at dette var en mye triveligere vei å kjøre siden det var en allè av stooore trær på hver side av veien. Nesten litt romlemantisk ;)

Ut fra landsbyen og inn på motorveien igjen, vi hadde kjørt rundt nesten hele køen. Det var vel ett par km hvor vi møtte blinke litt gjennom før det løste seg helt opp igjen.


Videre mot Rostock igjen, stopper på en bensinstasjon noen mil utenfor Rostock for en siste fylling i Tyskland, litt mat og ett toalettbesøk.

På parkeringen ser jeg en snodig motorsykkel, litt caferacer-aktig. Har sett den tidligere på vår ferd gjennom Tyskland da vi har passert hverandre ett antall ganger.
Det viser seg at det er en Laverda, ett gammelt italiensk merke (dem produserte også forhøstere og skurtreskere).
Jeg kom i snakk med eieren og han kunne fortelle at denne var over 40 år gammel og at han nettopp hadde vært å kjørt i Alpene med den. Men det var så mange vibrasjoner i den at han hadde kjøpt ny baklampe 3-4 ganger siden han startet. Den ristet rett og slett løs og ramlet av. Den som stod på nå hørte egentlig til en tilhenger og var festet med strips og gaffatape.
Eksosanlegget ramlet av i Stelviopasset og han fikk hjelp av lokale til å sveise det fast igjen.
Speedometer var festet i noe gummibuffere han fant på en bensinstasjon i Italia etter at dette og falt av.
Men sykkelen hadde sjarm og var god å kjøre ellers.

Vi matet videre inn til Rostock, fant fergeleiet og kjørte rett til billettluka.

Der ser dem bare rart på oss og spør etter reservasjon, reservasjon?

Nei, vi hadde ikke reservert noe plass. Then no chanse for you on this boat. Go to the informationdesk and buy tickets for the next trip.

Den er god. Snur og kjører tilbake til billettkontoret.
Skjønner for at det er flere som har ankommet uten å ha reservert plass på forhånd.

Når det er vår tur i kassa ber vi om å få 2 billetter på neste båt, og dama der begynner å lete på datamaskinen. Etter litt fram og tilbake kommer hun med dette: Det er plass til en sykkel på båten som går kl 20:00 og en på den som går kl 22:00. Kl var ca 17:30 når vi ankom Rostock.

Hva gjør vi? Skal ene ta båten nå og vente på andre siden til den andre kommer? Nei, ikke pokker om vi skal...

Vi kjører rundt til Puttgarten via Lübeck.
En omvei på drøye 22 mil, jaja. Hva gjør vel 22 mil ekstra når vi allerede har kjørt i overkant av 50 mil?

Sale på igjen etter å ha booket oss inn på båten som gikk 21:15 fra Puttgarden til Rødbyhavn.Det var noen lange 22 mil skal jeg love dere. Vi var helt utslitte i rygg og armer når vi ankom havna.
Vi rakk fram med 20 minutters margin og rakk så vidt å strekke på oss da vi fikk kjøre ombord.

Det var snakk om en stund at vi kanskje skulle kjøre hele natta og rett hjem, men etter en stund på båten fant vi ut at det var kanskje greit å overnatte i Danmark og fortsette tidlig neste morgen.

Hotels.com appen er framme igjen. Av 5 hotell i Rødby området var det 2 som hadde ledig rom.
Vi gikk da for Holeby kro og motell siden det lå nærmest og var billigst.

Rommet viste seg å ligge i bakgården på kroa, sengene var så utliggi at man trengte bare tenke på å snu seg så knirket det. Det var felles dusj og toalett lengre ned i gangen og standarden var ikke det helt store. Veggene var lettvegger og vi kunne nesten høre knappenåla ramle gjennom dem.

Men det var ihvertfall ett sted og sove, så det gjorde vi etter å ha glana litt på tv og sjekka facebooken.

God natt :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar