onsdag 22. juli 2015

Reisebrev dag 10

Buongiorno :)
Avreise fra Fiumaretta di Ameglia og våre gode venner Annalisa og Roberto som åpnet sitt hjem for oss og tok oss med ut på restaurant med skikkelig god italiensk mat i går kveld.


Det ble Spaghetti frutti di mare på meg og Aina.
Til dessert gikk min sjokoladegærne kjære for en mektig sjokoladekake med kirsebærfyll og karamell.

Undertegnede gikk for en Tiramisu, men etter litt misunnelige blikk bort på kaka til Aina og en kommentar om piccolo Tiramisu og litt latter kom jaggu servitøren med enda ett stykke til meg.
Skal love dere at jeg var mett etterpå ja.


Etter middag, vin, latter, kaffe og flott solnedgang dro vi tilbake til våre verter hvor det ble servert spirits, bestående av Grappa og noe hjemmelaget med kanelstenger og anis. Smakte helt fortreffelig etter en lang dag.

Turen i dag gikk til Pisa, og klarer dere å gjette hva vi skulle der?  ;)Selvsagt måtte vi støtte opp tårnet slik at det ikke skulle falle ;)

Og for første gang i våre liv har vi observert Gresspoliti, politifolk som springer rundt på plenen vi ikke får lov å gå på og jager folk mens dem blåser seg røde og svette i fløyta si. Litt dobbeltmoralsk men moro læll.


Derfra var egentlig planen å kjøre til Firenze for å titte litt rundt, men når tempen begynner å krype godt opp på 30 tallet ble vi enige om å booke ett hotell i Bologna, ca en time forbi Firenze og kjøre direkte dit for kald drikke og litt egenpleie.

Inn på hotels.com appen, legge inn preferanser som ac, parkering, frokost osv og smakk. Hotel Imperial Bologna. 4 stjerners, minibar, jacuzzi på baderommet i suiten og en hotellmedarbeider som skulle være tilgjengelig for oss når det måtte være.Men først litt om turen hit, for den skulle vise seg å ikke være fullt så enkel.
Jeg valgte S.G.C veien fra Pisa mot Firenze.
Den er ikke motorvei men ei heller en liten landsbyvei. En hybridvei kom jeg fram til i mitt stille sinn.

Ferden gikk greit til å begynne med, litt mye trailertrafikk men tett mellom bensinstasjoner som vi kunne hvile litt på om nøden skulle bli uholdbar. Men den ene vi stoppa på hadde ikke noe av det dem hadde på menyen og vi fikk servert en hamburger dem hadde nævla på med fingre som man ikke visste når ble vasket sist. Alarmen gikk så det var klin steike oss umulig å sitte ute og spise.


På utsiden hadde dem pornofilm automatdispenser for trailesjåførene (sikkert med lotion og tørk i hendig innpakning også) Toalettene var heller ikke her noe å skrive hjem om ifølge toalett inspektøren i følget.


Traff på en svenske som også ble litt fasinert av tidligere nevnte automat. Men det positive med det stoppet var at vi fant en negleklipper sånn at nå var sokker og boots litt lenger. Hahaha.

Fra Firenze mot Bologna begynte "helvetet".
Temperaturen økte til 37 grader, sikkert over 40 visse steder.
Vi gikk fra hybridvei til motorvei til fjellvei med veiarbeid og milevis med tungtransport.
Syklene sleit i varmen, men stoppa ikke. Avstanden mellom bensinstasjonene ble lengre, tålmodigheta gikk motsatt vei.


Endelig en stasjon i det fjerne, nåla på rødstreken og dehydrert som fy. Påfylling i huet og rævva som man sier :D
Kartsjekk... What!! Bare 17 km til hotellet?? HEEEEEERRRRLIIIIGG!!
Bare en liten Sjarmøretappe igjen så er det kald øl på rommet og en kald dusj og kanskje vanker det jacuzzi senere.

Minst 40 grader nå, bomstasjon lengre framme.
Great... som om vi ikke hadde fått nok i dag. Som dere vet er ikke bomstasjonene så glade i oss.

Jeg kjører først, dytter inn billetten og maskinen kauker ut noe italiensk og viser summen på en skjerm. Supert 8.10 euro. Stapper den svette hånda ned i lomma, drar fram en neve kling og klasker i skuffen som som kom ut.
10 euro står det at jeg har betalt og maskinen spytter tilbake det jeg hadde klasket inn bare i SMÅTT..

Aina sin tur, jeg kjøre fram slik at bommen går ned. Hun dytter inn billetten og vil betale med kort.
Billetten kommer i retur, inn på nytt og på nytt og på nytt.
Hun roper på meg og jeg springer for å se hva som er på ferde. Ser da at det står noe om ugyldig billett på skjermen. Bilistene bak er utålmodige og begynner tutingen.

Vi trykker på hjelpknappen og en fyr kakler på italiensk til oss. Vi kauker tilbake på engelsk at ticket will not work, what do we do? Fremdeles masse italiensk,  så kommer en fra bilen bak, sier til han inni boksen at vi ikke forstår hva han sier men han skal hjelpe. Får forklart problemet som visstnok var for dårlig trykk på papiret slik at den ikke var lesbar. Fyren inni boksen, gudene vet hvor i verden han satt, fikk tastet inn manuelt og skuffen gikk ut og jeg klasket en ny neve med mynt inni. Eureka!!! Bomme gikk opp, driter i vekselen og dundrer avgårde mot hotellet som vi finner ganske så enkelt.

Overraskende god standard på hotellet, og som sagt 4 stjerner. Og alt dette for skarve 400 norske for 2 stk inkludert frokost, wifi og alt annet som er her.

Kvelden nå blir tilegnet avslapping og finne ut hvor i verden vi skal dra i morgen. Er visstnok meldt opp mot 40 varme da også..

Rommet heter Monet, nabo med Pablo, og ovafor Klimt. Så vet dere det ;) xoxo

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar